El guant que s’infla

 

El guant que s'infla

En dissoldre dues pastilles efervescents en aigua, s'infla el guant de làtex que tapa el vas.

 • Quina reacció es produeix en dissoldre les pastilles en aigua?
 • Per què s'infla el guant?

Des del 23 de gener podeu trobar la resposta a:
http://www.edu365.cat/eso/muds/ciencies/quimica/guant/solucio.htm

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

17 comentaris a l'entrada: El guant que s’infla

 1. Hola. Crec que tenim la solució…
  No estic d’acord amb que la gent hagi de copiar les respostes de les idees de altres persones… Tots hauriem de posar les respostes i que et digués les respostes de veritat després d’enviar les teves.
  Peró aqui he entrat per posar la meva resposta, que es aquesta:
  El gas que hi ha dins del recipient s’expandeix per unes substàncies que contenen les pastilles efervescents. El gas d’afora intenta entrar per ocupar l’espai que ha deixat viut el gas de la pastilla, per tant el guant s’infla.

  No cal que em doneu les gràcies per posar la meva CORRECTÍSIMA resposta voluntariament, ja que m’agrada ajudar a la gent, però m’agradaria que la meva petició de que et donin la resposta correcta fos mantengut en ment, ja que es força útil i ajuda a aprendre.

  Gràcies per llegir aquest comentari.

 2. Voltaire- diu:

  El guant s’infla perquè les aspirines efervescents porten un component que al reaccionar amb l’aigua dóna lloc a un gas (CO2) com a producte de la reacció (també es pot fer amb vinagre i bicarbonat) i a l’hora no descomposa l’àcid acetilsalicílic.
  Tal com va sortint el gas en general escapa a l’atmòsfera, però si el retenim amb alguna cosa elàstica com per exemple un guant el que passa és que es va inflant per l’acumulació de mol·lècules de gas fins que deixa de sortir el gas o fins que la resistència del material impedeix que continuï inflant.

 3. CHI 1″ Ceramic Hair Styling Iron Straightener FAROUK Model:10300
  $71.00 $50.00
  Save: 30% off
  • CHI Hair Straighteners limited edition pink camo collection ceramic flat iron will give you silky smooth hair

  • Versatile all-in-one ergonomic design is featured in this professional salon model hair care beauty product

  • Create silky, shiny hair instantly with this versatile flat iron

  • Flash quick heating, swivel cord

  • Straighten, flip, bend or curl

  • Free pink camouflage storage bag included

  http://www.ghdprincess.com/

 4. cosplay diu:

  l’acid acetilsalicilic que conte l’aspirina racciona amb l’aigua i despren ions hidrogen i produeix efervescencia. El gas produit per la efervescencia infla el guant de latex, perque la pressio,del gas, que hi ha a dins del guant es mes gran que la pressio atmosferica i per aixo sinfla.

 5. mbt diu:

  s’infla el guant de làtex que tapa el vas.

 6. M’agradaria puntuar aquest 8 de 10, li va fer una bona recerca sobre els temes respectius, sent aquest resultat en aquest bonic anunci. Jo sempre salutació als bloggers dur. Si us plau, veuen amb més informació ..

 7. Estic d’acord amb tu. Vostè ha donat a nosaltres amb una col lecció tan gran d’informació. Gran treball que has fet per compartir amb tots. simplement magnífica.

 8. mp3 diu:

  Hola. Crec que tenim la solució…
  No estic d’acord amb que la gent hagi de copiar les respostes de les idees de altres persones… Tots hauriem de posar les respostes i que et digués les respostes de veritat després d’enviar les teves.
  Peró aqui he entrat per posar la meva resposta, que es aquesta:
  El gas que hi ha dins del recipient s’expandeix per unes substàncies que contenen les pastilles efervescents. El gas d’afora intenta entrar per ocupar l’espai que ha deixat viut el gas de la pastilla, per tant el guant s’infla.

 9. Wow! Truly amazing post about “El guant que s’infla”
  I thoroughly enjoyed reading it. Thanks for sharing.

 10. Gràcies per llegir aquest material. Bé, aquesta és la meva primera visita al teu bloc! Però admiro el preciós temps i esforç que va posar en ell, sobretot en articles interessants que compartir aquí!

 11. Facebook diu:

  Gràcies per llegir aquest material. Bé, aquesta és la meva primera visita al teu bloc! Però admiro el preciós temps i esforç que va posar en ell, sobretot en articles interessants que compartir aquí!

 12. ドレス diu:

  近年、生活水準の継続的な改善と、人々の欲望が社会活動に参加しても、ブライダルドレスは、より多くの人々は、特殊な状況で使用されているされており、増加しており、過去からリースに着用者のいくつかの購入またはコレクションを表します。一方、過去の市場に比べブライダルドレス販売台数が大幅に増加している。しかし、業界イブニングドレス格安、製品の品質問題の急速な発展は、非標準の市場はますます顕著になってくる。

 13. l’estabilitat, la pau, la democratització i el progrés econòmic que comporta el procés d’integració europea i apunta a les aportacions que Catalunya pot fer en aquest progrés. Per aquest motiu, Royo advoca per un enfortiment de l’europeisme en el discurs catalanista evitant atribuir a Europa les conseqüències del desencaix de Catalunya a l’Estat espanyol.

 14. MBT shoes diu:

  La postal es trasllada al nostre web i resta publicada a l’abast d’altres viatgers literaris àvids per compartir anècdotes de viatge.

  I es que, després de mesos d’intens viatge per les landes catalanes, hem acumulat un gran nombre de records que ara resten dins les nostres ja atrotinades maletes. Uns souvenirs literaris, musicals i gràfics que hem compartit amb tots vosaltres des d’aquí. Experiències, inquietuds i anècdotes de viatges posades en comú entre sons i imatges dels sempre bons companys de viatge Rocco i Lau.

 15. Les monedes de 0,02 euros summergides en una mescla de vinagre i aigua oxigenada perden la capa de coure i el líquid canvia de color.

 16. M’agradaria puntuar aquest 8 de 10, li va fer una bona recerca sobre els temes respectius,wholesale nfl jerseys sent aquest resultat en aquest bonic anunci. Jo sempre salutació als bloggers dur. Si us plau, veuen amb més informació ..

Els comentaris estan tancats.