L’espelma i l’aigua

 

L'espelma i l'aigua

Al cap una estona, l'espelma tancada dins el pot s'apaga i l'aigua del plat entra dins el pot.

 • Per què s'apaga l'espelma?
 • Com es pot explicar que l'aigua del plat entri dins el pot?

Si saps les respostes, escriu-les en un comentari.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

L’espelma i l’aigua

 

L'espelma i l'aigua

Al cap d'una estona, l'espelma tancada dins el pot s'apaga i l'aigua del plat entra dins el pot.

 • Per què s'apaga l'espelma?
 • Com es pot explicar que l'aigua entri dins el pot?

Des del 25 de gener de 2008 podeu trobar la resposta a:
http://www.edu365.cat/eso/muds/ciencies/quimica/espelma/solucio.htm

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

15 comentaris a l'entrada: L’espelma i l’aigua

 1. L’espelma s’apaga perquè a dins del pot no hi queda oxigen, ja que l’espelma l’ha consumit.
  L’aigua entra per diferència de pressió, provocada per l’aire calent que s’ha escapat.

  Alex M
  Xavi T
  Amèlia G
  Irene M
  Andreu M
  Dani T
  Pol V
  Andrea M
  Natalia T
  Olga S
  Alex R
  Gonzalo P-R
  Manel L
  Josep C (Sr. Professor)

 2. L’espelma s’apaga perquè ja no hi queda oxígen al fica el got.

 3. Jordi diu:

  Hola, som “els petits científics del cicle mitjà” del CEIP ST Martí d’Arenys de Munt, i us volíem felicitar per aquest excel·lent bloc. Nosaltres també fem experiments i hem vist que en teniu dos (l’espelma i el de la llet) que volíem fer. Si us sembla bé, anirem agafant idees del vostre bloc i si voleu també podeu fer-ho del nostre. Moltes felicitats i endavant!
  http://blocs.xtec.cat/experiments/

 4. Hola, Som un grup de credit de cuina del IES Remon Turró i Darder, i os expliquem que em experimentat el experiment de l’espelma, de provaro 3 cops el experiment de l’espelma a surgit especial ment bé, os assegur-ho que proveu el experiment amb alguna professor/a de ciencies, perque al fer-ho el experiment et pot explicar breument i molt be el experiment de l’espelma, gracies a la Anna Becerra Canyamares, professora de Ies De malgrat em pogut entendra bé i atentamen el experiment… desde Ies Ramon Turró i darder os diem especialment que ho proveu!!!

  adeu,

 5. CHI 1″ Ceramic Hair Styling Iron Straightener FAROUK Model:10300
  $71.00 $50.00
  Save: 30% off
  • CHI Hair Straighteners limited edition pink camo collection ceramic flat iron will give you silky smooth hair

  • Versatile all-in-one ergonomic design is featured in this professional salon model hair care beauty product

  • Create silky, shiny hair instantly with this versatile flat iron

  • Flash quick heating, swivel cord

  • Straighten, flip, bend or curl

  • Free pink camouflage storage bag included

  http://www.ghdprincess.com/

 6. cosplay diu:

  l’acid acetilsalicilic que conte l’aspirina racciona amb l’aigua i despren ions hidrogen i produeix efervescencia. El gas produit per la efervescencia infla el guant de latex, perque la pressio,del gas, que hi ha a dins del guant es mes gran que la pressio atmosferica i per aixo sinfla.

 7. mbt diu:

  Al cap d’una estona, l’espelma tancada dins el pot s’apaga i l’aigua del plat entra dins el pot

 8. Aquest és un gran inspirador article.I estic força satisfet amb la seva bona work.You posar la informació realment molt útil. Segueix així. Mantingui els blocs. Mirant a la lectura del seu pròxim post.

 9. Hola a tots. Interessant tema per a un bloc. He estat llegint un munt de blocs i fòrums últimament. Alguns són molt informatius alguns són divertits i alguns són un veritable crac dalt. He de dir, excel lent treball en aquest blog, vaig a estar segur per comprovar de nou molt aviat.

 10. MLB jersey diu:

  “Among the many baseball players and available shirts, shirts, Derek Jeter and Alex Rodriguez are definitely the most popular and sold well in recent years. These two top-selling MLB jersey are the most duplicates. Remember to check out that there are no problems of legitimacy. As with any shirt other than a broker, check the MLB logo on the jersey, sewing properly, and other signs of replica jerseys.

 11. Great article! Really appreciate it!

  http://fixapplenow.com

 12. Just el que buscava i molt complet també. Gràcies per publicar això, vaig veure un parell d’altres missatges similars, però la seva va ser la millor fins ara. Espero que es mantingui actualitzat, que vagi amb compte.

 13. CEIP ST Martí d’Arenys de Munt, i us volíem felicitar per aquest excel·lent bl
  Red GHD IV Styler
  GHD IV Styler MK4 Purple
  Purple Indulgence GHD IV Styler
  oc. Nosaltres també fem experiments i hem vist que en teniu dos (l’espelma i el de la llet) que volíem fer. Si us sembla bé, anirem agafant idees del vostre bloc i si voleu també podeu fer-ho del nostre. Moltes felicitats i

 14. MBT shoes diu:

  La postal es trasllada al nostre web i resta publicada a l’abast d’altres viatgers literaris àvids per compartir anècdotes de viatge.

  I es que, després de mesos d’intens viatge per les landes catalanes, hem acumulat un gran nombre de records que ara resten dins les nostres ja atrotinades maletes. Uns souvenirs literaris, musicals i gràfics que hem compartit amb tots vosaltres des d’aquí. Experiències, inquietuds i anècdotes de viatges posades en comú entre sons i imatges dels sempre bons companys de viatge Rocco i Lau.

 15. Les monedes de 0,02 euros summergides en una mescla de vinagre i aigua oxigenada perden la capa de coure i el líquid canvia de color.

Els comentaris estan tancats.